Végre elindult a konvektorcsere program!

  • FŰTÉSTECHNIKA,

      
  •   #911  

Elindult az államilag támogatott konvektorcsere program, a pályázatokat 2019. május 22. 10 órától lehet benyújtani elektronikus formában a rendelkezésre álló keret kimerüléséig. Összesen 4000 pályázatot tudnak fogadni 2 milliárd Forint összértékben. A kétnapos halasztásról azokra a pályázókra gondolva döntött az Innovációs és Technológiai Minisztérium, akik az utolsó pillanatra hagyták adóbevallásuk véglegesítését.

2019. május 22.

A pályázat kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújtható be, ügyfélkapus azonosítást követően az adatlapok kitöltésével és a szkennelt dokumentumok csatolásával. Valamennyi beérkező pályázat regisztrálásra kerül és egyedi azonosító jelet kap.

 

Az alprogram 2019. évi újranyitásakor pályázatot elektronikusan benyújtani 2019. május 22. 10:00 órától a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges. A vissza nem térítendő támogatás keretének kimerülése esetén a Támogató hivatalos honlapján, valamint a pályázatbenyújtó felületen hirdetményt tesz közzé a pályázati kiírás felfüggesztésének / lezárásának pontos idejéről.
A pályázat benyújtásának végső határideje 2019. augusztus 30.

 

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumokat az alábbi bannerre kattintva érheti el:

 

 

Konvektorcsere pályázat feltételei
Megnevezés Feltétel/érték Megjegyzés
Elvárt önerő Min. 40% Az utófinanszírozás miatt jó, ha a teljes összeg rendelkezésre áll
Támogatás Min. 50 ezer, max. 750 ezer Ft A minimum a bruttó költségek 10%-a, a maximum a 60%-a lehet
Elszámolható Egy konvektor max. 160 ezer Forintba kerülhet A kereskedelmi forgalomban újonnan beszerzett berendezés után 96 ezer Forintot kaphat a pályázó
Újdonság Önkormányzati bérlakásban élők is pályázhatnak Ilyen lehetőség a 2 évvel ezelőtti kiírásban nem volt
Keretösszeg 2 milliárd Forint Régiónként is meghatározzák a pénzt
Forrás: azenpenzem.hu gyűjtés a pályázati útmutatóból

A két évvel ezelőtti pályázathoz hasonlóan a támogatás csak utólag jár, vagyis minden költség előfinanszírozás igényes. A beruházás a pályázat benyújtását követően csak saját felelősségre kezdhető meg!

 

Korábbi cikkünkből  részletesen taglalja azokat a hasznos információkat is, miszerint pl. kizárólag zárt égésterű egyedi helyiségfűtő berendezés beszerzésére van lehetőség, mely belobbanásmentes begyújtóval rendelkezik. Ezen felül programozható termosztáttal szükséges minden új készüléket ellátni, a szezonális helyiségfűtési hatásfok-követelmény legalább 88%. 


WEBÁRUHÁZUNK AJÁNLATA:

FÉG GF26 EF ERP konvektor, parapetes, parapet nélkül, bézs, 2.95kW

FÉG GF36 EF ERP konvektor, parapetes, parapet nélkül, bézs, 4kW FÉG F8.60EF ERP konvektor, parapetes, parapet nélkül, bézs, 5.8kW
FÉG GF26 EF ERP konvektor FÉG GF36EF ERP konvektor FÉG F8.60F ERP konvektor
   
   

 

LOGO